Skattjakt: Spännande jakt på påskägg för barn

 
Barnkalasen är ständigt återkommande glädjestunder där barnen får leka loss ordentlig. Men det finns många andra bra tillfällen att busa till det och bjuda barnen på lekstunder och äventyr som är utöver det vanliga.
 
Påsken är en sådan bra möjlighet att göra något roligt med barnen utomhus. En skattjakt / äggjakt under påsklovet där barnen hittar godis i slutet av leken.
 
Snart är det dags igen att gömma påskägg i trädgården eller inomhus. Barnen ser verkligen fram emot godis och utforskning av sitt eget hem. Men man kan också ordna en spännande lek som en skattjakt där påskäggen är skatten. För att skapa leken skriver du några ledtrådar och gömmer i trädgården. Antingen skriva dem själv, med eller utan inspiration från Internet eller köpa en helt färdig skattjakt. Sådan färdiga skattjakter brukar innehålla allt du behöver och de finns också med tema "påsk", t.ex. av Grapevine.nu fram emot godis och utforskning av sitt eget hem. Men man kan också ordna en spännande lek som en skattjakt där påskäggen är skatten. För att skapa leken skriver du några ledtrådar och gömmer i trädgården. Antingen skriva dem själv, med eller utan inspiration från Internet eller köpa en helt färdig skattjakt. Sådan färdiga skattjakter brukar innehålla allt du behöver och de finns också med tema "påsk",
 
 
En riktigt rolig äggjakt för barnen! Först ska hönan Agdas försvunna ägg hittas med hjälp av ledtrådar och kluriga gåtor och spännande utmaningar som måste lösas, och sedan kanske ett godisfyllt påskägg! Låt barnen fira påsken lite extra i år! Kan göras inne eller ute, för ett eller två barn, eller många. I en klassisk äggjakt letar man kanske godisägg i trädgården - det här är ännu roligare! I den här skattjakten får barnen ledtrådar som leder till olika ställen där de med hjälp av att lösa gåtor ska hitta hönan Agdas försvunna ägg som hennes busiga kycklingar gömt. När äggen är tillbaka i redet finns det också ett påskägg att hitta!

Denna verson av Äggjakten är anpassad för barn i åldern 4-6 år. Det finns också en lite knepigare variant för barn i åldern 7-10 år. Den hittar du här>>
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Barnkalastips

Tips om hur man skapar roliga barnkalas och andra roliga sammankomster för nära och kära.
RSS 2.0